vem är jag?

Jag heter Lina Lundin och har sedan åtta år tillbaka bott med min man uppe i Åre, Jämtland. Jag älskar att lära mig saker och kreativitet är det som driver mig. Det har resulterat i att jag utbildat mig inom många olika områden – som event manager, textproduktion, hundtränare och nu på slutet till webbredaktör – åren efter gymnasiet. Jag älskar helt klart att ha många bollar i luften och har lite svårt att sitta still.

På min fritid håller jag främst på med hund, på många olika vis och ja, kanske snarare jag ska titulera mig som en typisk nörd. Jag slutar aldrig lära mig nya saker och studerar både forskning inom hundens beteenden och inlärning. Min grundutbildning genomförde jag på Hundsteg där jag lärde mig allt om inlärning och hundens etologi. De dödade stora myter jag haft om hund och jag är glad att jag fick den grundutbildningen precis i samma veva som jag fick min första hund Bruce. Jag har helt klart gjort många saker ”fel” men att ha synen på hunden som en familjemedlem och inget jag behöver dominera har jag Hundsteg att tacka för. Som jag nämnde ovan kallar jag mig själv som en hundnörd. Nu med en Miniature American Shepherd i mitt liv går jag kurser och lär mig nya saker hela tiden (läs om Loui här). Jag brukar säga att det jag lär mig idag kanske jag tycker helt annorlunda kring om några månader. För visst ska man vara ödmjuk i att inlärning är föränderlig. Det händer saker inom forskning hela tiden och med att jag går kurser för nya hundtränare mellan varven så expanderar min kunskap – vilket jag älskar.

Utöver mitt stora intresse för hundar tycker jag om att fånga ögonblick på bild. Redan på gymnasietiden hade jag en kamera i handen hela tiden. Jag tycker om att få vara kreativ och skapa på olika vis genom livet. Min utbildning till webbredaktör ger liksom mer krydda på mitt kreativa sinne. Jag får lära mig hur bild kan kommunicera, skrivandet påverka och hur en webbplats på bästa sätt – för sin tänkta målgrupp – ska byggas upp. Där en kombination av många faktorer påverkar. Kreativiteten i det gör att jag ofta sonar iväg. Kan sitta i timmar och forma, utveckla och analysera. Jag formar gärna inte med händerna – men på en skärm trivs jag bra.

Kreativitet är nog det som formar mig och mitt liv. Utan det hade jag nog klättrat på väggarna. Så ett yrke som webbredaktör kommer passa mig utmärkt. Och i kombination få arbeta med mitt största intresse, hund, har jag skapat mig ett fantastiskt liv.

Nu efter åtta år i Åre har vi beslutat oss för att flytta ner till hemstaden Eskilstuna. Något som såklart både är lite läskigt men också otroligt roligt. Fjällen kommer alltid finnas kvar i våra liv men att bo nära familj värderas högt. Jag kommer aldrig sluta att vilja förändra där kreativitet driver mig framåt – framåt mot mer erfarenheter och kunskap.

Publicerad av Lina Lundin

studerande webbredaktör med ett brinnande intresse för hundar, fotografi och att skriva

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.