Lina Lundin

Hundtränare & ägare

Lina är utbildad till professionell hundtränare vid Hundsteg. Hon har även vidareutbildning inom klickerträning och agility. Idag äger Lina hundarna Bruce och Loui. På grund av sjukdom är Bruce idag familjens följeslagare på fjället medan Loui tränas i agility och lydnad. Lina tränar med belöningsbaserade metoder och klickertänk i alla moment. Hon vill alltid att hunden ska lyckas och har en stor passion för “loopy” träning. Träning blir både rolig och lärorik när vi fokuserar på belöning som motor. Lina är ständigt i utveckling och lär sig nya saker varje dag. Hon blir aldrig fullärd och hennes hundars olikheter har verkligen lärt henne att det går att nå mål på tusen olika sätt.

Förutom hennes grundutbildning på Hundsteg har Lina gått kurser för bland annat Eva Bertilsson, Emelie Johnson Vegh, Susan Garret, Megan Foster och Sarah Stremming.

Thérèse Björnsdotter

Hundtränare

Thérèse har erfarenhet inom olika raser och aktiviteter. Hon är utbildad bland annat till hundinstruktör, problemhundskonsult och klickerinstruktör. Hennes grundutbildning är genom Hundens Hus i Uppsala där hon även har vidareutbildning inom spår och sök. Hon tränar med belöningsbaserade metoder och vill alltid komma på nya sätt att lösa utmaningar och problem. Thérèse tränar med klickertänk i alla delar som jaktträning, lydnad och det vardagliga livet. Vid sin sida har hon jaktlabradorerna Atlas och Prim. Du kan prata hund med henne 24 timmar om dygnet och hennes passion är främst apportering i skog och mark.

Thérèse blir aldrig fullärd och vidareutbildar sig ständigt. Hon har gått kurser för bland annat Hannah Branigan, Sarah Owings och Helen Philips på Clicker Gundog.

Vill du träna hund med oss?

Träningstankar

På Shaping Dogs jobbar vi med positiv hundträning vilket för många betyder att hunden ska ha roligt när vi tränar. Vi tror på ett djupare perspektiv där positiv träning står för mer än att din hund ska ha roligt. Därför lyssnar vi på den senaste forskningen inom både hundens beteenden och inlärning för att ge er en bred kunskap inom alla delar.

När vi pratar om inlärning betyder “positiv” att vi lägger till något och “negativ” att något tas bort. Med “förstärkning” menas att vi vill öka frekvensen på ett beteende och “bestraffning” står för att ett beteende önskas minska i frekvens. Din hund lär sig på flera olika sätt men oftast genom konsekvenser av sitt beteende. Vi fokuserar alltid på relationen mellan dig och din hund och väljer de metoder som kommer att stärka ert samarbete. När du lägger till belöning för att din hunds beteende ska öka i frekvens kommer beteendet både öka i sannolikhet och samtidigt stärks relationen till din hund. Vi vill träna med den absolut senaste forskningen inom hundträning och inlärning som grund och det är viktigt för oss att din hund stärker sitt självförtroende och är trygg i sin träningssituation.

Vi individanpassar alltid träningen för att Ni ska lyckas och tränar med små steg mot målet. När du tränar på detta vis kan du oftare ge belöning för önskvärda beteenden och din hund får lyckas varje gång. För att öka sannolikheten att din hund lyckas varje gång styr vi upp miljön så att det blir så enkelt som möjligt för er båda. Hundträning ska absolut vara rolig för dig och din hund, men för oss är det också viktigt med din hunds välfärd och välmående. Vi kan endast se framför oss vilka beteenden vi har idag och föreställa oss hur vi vill att situationen ska se ut – där emellan finns bara hundträning.

%d bloggare gillar detta: