Resor, hälta och belöningar

Jag och Loui åkte igår ner mot Eskilstuna igen. Vi har varit nere hos mina föräldrar mycket denna sommar och det har varit helt fantastiskt. Vi hänger på bryggan, tränar på tomten och äter god mat 🙂

Så efter en lång dag i bilen var vi äntligen framme, och 30 grader värme toppar våra förväntningar på veckan. Loui springer fort ut på bryggan för att hälsa på min mamma och vipps så haltar han. Ett konstigt haltande med inåt vridet ben. Usch, den känsla som infinner sig då… Jag tar några djupa andetag, försöker undersöka var smärtan kommer ifrån. Ländryggen är öm men verkar inte reagera så mycket i knä och rörlighet finns. Skriver fort till Maja på Outdoor Dogs (vår fantastiska sponsor) och hon tycker vi ska vila, gå mjuka promenader och massera tills vi är tillbaka i Åre för att utreda vad som händer.

Suck…jag tänkte mig fortsatt slalomträning, löpning och simning i veckan. Men vad gör man när hunden inte mår bra. Vi får helt enkelt ta en veckas paus från träningen och bara ha det gött. Det är också härligt.

Jag har fått några tankeställare gällande belöningar jag behöver för vår fortsatta träning. Loui är, som ni kanske vet, ingen leksakshund. Det blir lätt en press och jag tror att jag förstört mycket av hans motivation genom att ställa för höga krav. Vi har försökt och kämpat för att få till dragkamp men jag har tappat gnistan det senaste. Så nu tänker jag om. Jag gick ett webinar för Megan Foster där hon ger tips på hur du kan använda godisbelöning genom att både öka och sänka aktivitetsnivån i träningen. Några saker jag tar med mig är att det faktiskt går att använda godisbelöning även för höjande aktiviteter och när jag vill öka på aktivitetsnivån hos Loui. Det handlar bara om att vara kreativ. Så, kreativ har vi blivit.

  1. Jag köpte genast två bollar som kan gömma godis. De är tänkta att använda till jaktlek men också för att placera ut godisbelöning på hundens linje i agilityn (Se filmen nedan). En viktig tanke jag fick från webinaret var att hunden bestämmer vad som är belönande, därför väntar jag tills han kommer på hur han ska få ut godiset. Oavsett om det är att använda tassarna, dutta med nosen så är det hans tid med leksaken. Jag har efter filmen lagt in att jag väntar på att han tar kontakt med mig för att säga till mig att belöningen är klar.
  2. Social lek med godisbitar. Jag behöver göra godisarna till ett större event. Med social belöning (som Loui älskar) höjer jag värdet på godisen och samtidigt öka jag hans aktivitetsnivå. Det är dessutom så roligt att kunna belöna honom på det viset 🙂
  3. SPIIIING till utlagd skål med godis. Det här har vi precis börjat jobba på och det ska bli kul att se om detta även kan hjälpa mig höja lite aktivitetsnivå hos Loui. Jag återkommer…
FÖLJ VÅR KANAL PÅ YOUTUBE 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.