OneMind Dogs

Jag har försökt lära mig agility från många väldigt duktiga hundtränare genom åren, men många sätt att träna har inte passat mig och inte heller mina hundar. Många gånger har det skapats frustration från både mig och dem för att vi helt enkelt inte hängt med på alla stegen inom agilityn. Jag har haft inställningen att bara lära hunden massa beteenden som sen leder oss till banträning, men så är det inte. Det är den svåra vägen och där faller inte alla delar på plats.

Agility är ett samarbete. Vi behöver ha en kontakt med hunden för att vi ska bli snabba tillsammans. Vi behöver ha hunden i åtanke när du planerar vår handling och lära OSS hur vi ska lyckas genom att se från hundens perspektiv. Megan Foster är den första hundtränaren som visat mig detta och som gjort att jag nu har ett medlemskap hos OneMind Dogs.

OneMind Dogs ser agility från hundens perspektiv. Vart behöver jag titta, positionera mina axlar, fötter och armar och var bör jag stå. Det är helt enkelt jag som behöver all träning. För när de bitarna faller på plats så, vipps, kan Loui nu svåra byten och handlingstekniker utan att vi egentligen tränat på dem med honom. Jag är helt till mig av vår framgång bara genom att ha ett nytt perspektiv på träningen. Jag lär mig steg för steg hur jag ska föra mig och tränar mer mig själv än Loui just nu. Vilket ibland känns lite konstigt men är helt klart värt det.

Agility är roligt för oss igen. Utan frustration från båda håll. Jag och Loui har hittat en connection vi inte haft på agilityplanen innan och med det kommer farten. Jag är så glad för mitt medlemskap hos OneMind Dogs. Äntligen tar vi framsteg i vår favoritsport!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.