Lina Lundin

Jag är utbildad hundtränare och äger idag hundarna Bruce & Loui. Tillsammans med Loui tränar vi mot en agilitykarriär och Bruce är idag familjens följeslagare på fjället. Mitt motto “Belöning bygger beteende” följer med mig överallt. Jag strävar efter att träna mina och era hundar med detta som grund och det är både roligt och lärorikt att träna med belöning som motor. Jag är ständigt i utveckling och lär mig nya saker varje dag. Jag blir aldrig fullärd och mina hundars olikheter har verkligen lärt mig att det går att nå mål på tusen olika sätt.

"Det är både roligt och lärorikt att träna med belöning som motor"

Utbildning
  • Professionell hundtränare
  • Problemhundskonsult
  • Klickerinstruktör
  • Agilityinstruktör

Förutom mina utbildningar har jag gått kurs för bland annat Susan Garrett, Eva Bertilsson, Megan Foster, Helene Lawler och Sarah Stremming.

Träningstankar

Jag jobbar med positiv hundträning vilket för många betyder att hunden ska ha roligt när vi tränar. Jag tror på ett djupare perspektiv där positiv träning står för mer än att din hund ska ha roligt, därför lyssnar jag på den senaste forskningen inom både hundens beteenden och inlärning. Mitt motto “belöning bygger beteende” följer med mig både i träningssituationen och vardagliga livet med alla våra hundar.

När jag pratar om inlärning betyder “positiv” att vi lägger till något och “negativ” att något tas bort. Med “förstärkning” menas att jag vill öka frekvensen på ett beteende och “bestraffning” står för att ett beteende önskas minska i frekvens. Din hund lär sig på flera olika sätt men oftast genom konsekvenser av sitt beteende. Jag fokuserar alltid på relationen mellan dig och din hund och väljer de metoder som kommer att stärka ert samarbete.

När du lägger till belöning för att din hunds beteende ska öka i frekvens kommer beteendet både öka i sannolikhet och samtidigt stärks relationen till din hund. Jag vill träna med den absolut senaste forskningen inom hundträning och inlärning som grund och det är viktigt för mig att din hund stärker sitt självförtroende och är trygg i sin träningssituation.

Jag individanpassar alltid träningen för att Ni ska lyckas och tränar med små steg mot målet. När du tränar på detta vis kan du oftare ge belöning för önskvärda beteenden och din hund får lyckas varje gång. För att öka sannolikheten att din hund lyckas varje gång styr vi upp miljön så att det blir så enkelt som möjligt för er båda. Hundträning ska absolut vara rolig för dig och din hund, men för mig är det också viktigt med din hunds välfärd och välmående. Vi kan endast se framför oss vilka beteenden vi har idag och föreställa oss hur vi vill att situationen skulle se ut – där emellan finns det bara hundträning.

Samarbeten

Jag tycker om samarbeten och att dela kunskap ger väldigt mycket!

OUTDOOR DOGS

Maja Bohlin

Maja, diplomerad hundfysioterapeut och ägare av Outdoor Dogs finns i Åredalen för behandlingar och friskvård. Loui och jag är stolt sponsrade av Maja där hon följer vår resa och ger oss tips och råd kring träning av den fysiska kroppen. Maja tar väl hand om alla våra hundar i såväl rehabilitering som friskvård och roliga äventyr.

Hundtränare

Thérèse Björnsdotter

Thérèse är utbildad bland annat till hundinstruktör, problemhundskonsult och klickerinstruktör. Hon tränar med belöningsbaserade metoder och vill alltid komma på nya sätt att lösa utmaningar och problem. Med Thérèse kan du prata hund 24 timmar om dygnet och vid hennes sida har hon jaktlabradorerna Atlas och Prim som hon tränar både jakt, lydnad och agility med.​

%d bloggare gillar detta: