Jag erkänner…

Okej, jag erkänner. Jag har blivit en riktigt “kurs-knarkare”! Inte nog med att jag anmälde mig till två agilitykurser under augusti, jag valde även att anmäla mig till en till kurs. Men den kursen är allt annat än agility. Den handlar om min känsliga lilla hund Loui.

Kursen heter Success with sensitive dogs och hålls på Fenzi Dog Sports Academy med Helene Lawler. Tanken är att både få lite mer inblick i vad som händer när vi upplever vår hund känslig och vad jag kan göra för att göra det bättre för Loui. Kursen har redan efter 2 veckors material gett mig insikter jag inte riktigt tänkt på tidigare. Jag kommer få jobba mycket på mina egna tankar framöver och jag är faktiskt taggad att lära mig mer om det. Ofta skyller vi mycket på hur vår hund agerar och beter sig på oss själva, eller kanske på uppfödaren eller tidigare erfarenheter. Yes, jag är en av dem. Jag har skyllt mycket av Loui’s reaktivitet på mig själv och tyckt jag är en dålig hundtränare. Men ärligt talat, vad kommer det leda till? Förbättring? Tror inte det.

Jag gillar utmaningar och nu har jag mycket att sätta tänderna i. Både mina tankar som behöver en helt ny riktning och hur jag hanterar Loui på många vis. Jag hoppas få verktyg och knep för att kunna nå Loui på ett bättre vis. Vi har en fantastisk relation och trivs väldigt mycket med varandra och det är en bra grund att stå på. Sen behöver jag växla håll på tankar och fundera över vad som egentligen händer i situationer som är utmanande för oss. Två veckor material har gett mig så här mycket, så långt. Det är fyra veckor till av kursen och jag tror det kommer hända mycket i både mitt huvud och mina handlingar framöver.

Följ oss på vår YouTube-kanal. Här kan ni se mer vad vi håller på med och även få tips till er egen träning. Vi fortsätter träning av slalom och Loui är verkligen en stjärna!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.