jag börjar förstå

Äntligen börjar jag förstå varför jag valt de vägar jag valt här i livet. Allt handlar om kommunikation. Vare sig det är att kommunicera till en annan art eller att kommunicera till dig på en skärm. Kommunikationen fascinerar mig. Till den grad att jag ägnar mycket av min vakna tid till att lära mig mer om den. Jag har äntligen hittat den gemensamma nämnaren mellan mina smått spretiga intressen. Och vilket lättnad det var, om jag ska vara helt ärlig.

Frågan är varför just kommunikation fascinerar mig så mycket. Det är ju häftigt det där med text och bild. Hur mycket en bild kan säga mer än tusen ord och några rader på ett papper kan ge liv och forma känslor. För tanken med kommunikation är ju någonstans att påverka. Men det finns mycket mer att veta om det här. Som att vissa färger ger uttryck för vissa typer av känslor inom oss och att text borde skrivas olika beroende på min anledning att påverka. Och ja, att påverka är viktigt. Att påverka en mottagare att känna, agera eller reflektera. Och jag gör detta faktiskt hela dagarna, speciellt med min bästa vän loui. Jag försöker påverka hans beteende dagligen med en kommunikation som vi format till våran. Och sån häftig känsla det är att lyckas med en kommunikation som egentligen inte borde fungera. Hunden är så häftig på det viset. Hur loui tittar på mig och förstår vad jag menar, på samma sätt som han kommunicerar tillbaka till mig. För jag ser det så. Det är inte en monolog utan en dialog.

För mig är det viktigt att loui även han får kommunicera. Han får ha känslor, möjlighet att kunna påverka sin situation (så gott det går) och berätta för mig vad han vill. För utan kommunikation skulle vi vara ingenting. Eller i alla fall väldigt ensamma. Jag lär mig mycket av de olika världar jag utforskar. Och kommunikation, det är vårt viktigaste medel att påverka. Oavsett om det är att vara en redaktör eller hund.

Publicerad av Lina Lundin

studerande webbredaktör med ett brinnande intresse för hundar, fotografi och att skriva

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.