Äntligen !!

WOW, äntligen får vi riktigt nörda ner oss i agility igen. Loui och jag har kört en intensiv behandling på Loui’s rygg tillsammans med fina sponsor Maja på Outdoor Dogs och lyckats med övningar, massage och aktiv vila att få honom på fötter igen. Loui har vid några tillfällen börjat halta på sitt ena bakben vilket tyder på att något varit galet och det har verkligen varit en resa att få ordning på det. Nu tror vi att vi hittat det som ger bäst resultat och Maja har nu gett oss en tydlig plan att gå efter både till vardags och träning. Vissa övningar är något vi kommer få göra resten av Loui’s liv för att behålla styrka och rörlighet i de partier han är svagare.

Vi har också fått en plan för upp- och nedvarvning som jag tror gör susen för Loui. Det är så viktigt att lägga tid på det när det är agility som vi främst kommer att hålla på med.

Sååå, vi har tränat agility! Vi startade en slalomkurs i augusti som vi, efter några veckors träning, fick avbryta pga hältan och nu tog vi upp träningen igen. Jag säger bara WOW! Nötandet vi höll på med i augusti har verkligen fått sjunka in och resultaten är helt galet bra. Vi tränar slalom ganska frekvent nu och vi har genom Megan Foster strategi redan kommit till 10 stolpar, individuellt. Megan jobbar med att tidigt lägga in både distans och olika vinklar för att hunden ska bli självständig i sitt slalom vilket även det har gett resultat för Loui. Det är verkligen en härlig känsla att träna slalom med honom nu. Om det ändå hade varit juni och vi fått träna hela sommaren. Men hösten har kommit och vi kommer behöva anpassa oss till snö och kyla. Det blir träning i Östersund en gång i veckan under vintern för att bygga förståelse och teknik inför sommarens, förhoppningsvis, tävlingar!

Agility är verkligen vår gren. Där får vi samarbeta och ha så roligt tillsammans. Jag är så tacksam för att hjälp av Maja och att vi nu får springa banor ihop igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.